Hírek

A Bakonyerdő Zrt. erdésztechnikusa az Év erdésze

Az Országos Erdészeti Egyesület által meghirdetett, s az Erdészeti Vándorgyűléshez kapcsolódó Év Erdésze Verseny döntőjének idén a DALERD Zrt. adott otthont.

A Gyula-Városerdőn rendezett verseny célja az erdész szakma múltban kivívott magas társadalmi elismertségének javítása, a résztvevők szaktudásának és felkészültségének gyarapítása, a szakmát művelők közötti barátságok erősítése.

A szerdai ünnepélyes megnyitót követően lövészeti feladattal indult megmérettetésen a Kárpát-medence 24 magyar erdésze versenyzett, a hazai erdőgazdaságok erdésztechnikusain kívül erdélyi résztvevők is . Az idei versenyre Kárpátaljáról is érkeztek erdészek, akik a jövőbeni indulásukra való felkészülésként kísérték figyelemmel a rendezvényt.

A második napon terepi feladatokkal folytatódott a megmérettetés: a résztvevők versenyszámai között tájékozódás, gyérítésjelölés, választékolás, felismerés, rönk- és sarangszámbavétel, erdőfelújítás leírása, állományleírás, famagasság- és fatérfogatbecslés, erdőkárbecslés, továbbá trófeaminősítés is szerepelt.

A gyakorlatorientált megmérettetés bírói karát a szakma legjobbjai közül válogatták ki a szervezők. A díjakat pénteken, a 149. Vándorgyűlés ünnepi közgyűlésén adták át a legjobbaknak.

A 24 induló versenyző (21 magyarországi és 3 erdélyi kolléga) közül a Bakonyerdő Zrt. erdésze, Tóth Péter lett végzett az élen, így ő nyerte el idén az Év erdésze kitüntető címet. 

A második helyezett Lakatos Zoltán, a Pilisi Parkerdő Zrt. munkatársa lett, a harmadik helyet pedig Gergácz Péter, a TAEG Zrt. erdésze szerezte meg.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu/Dalerd Zrt.