Hírek

A NYÍRERDŐ-vel kerekeztek Fehérgyarmaton

Ismét megrendezte már hagyományos kerékpártúráját a NYÍRERDŐ Zrt. Fehérgyarmati Erdészete. A résztvevő gyerekeket erdészek kalauzolták el a "Birhó" erdőig, ahol szó esett a fenntartható, természetközeli erdőgazdálkodásról, védett állatokról, növényekről.

A „Két keréken a NYÍRERDŐ-vel” elnevezésű programon a Kölcsey Ferenc Református Iskola és a Bárdos Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 30 diákja vett részt. A gyerekek eltekertek az úgynevezett „Birhó” erdőig, ahol egy több állomásos túrára indultak, erdészek kalauzolásával. A séta során természetvédelmi és erdészeti tudnivalókról egyaránt tájékozódhattak. Szó esett a fenntartható, természetközeli erdőgazdálkodásról, védett állatokról, növényekről.

A kerékpártúrát azért rendezzük meg rendszeresen, mert nagyon fontosnak tartjuk a gyerekek környezeti nevelését. Azt valljuk, hogy érdekes programokkal meg lehet szólítani a fiatalokat, el lehet őket csalni az „okos telefonok” világától. Reméljük, hogy rajtuk keresztül a családokat is elérjük és az ilyen rendezvényeknek köszönhetően többen választják kirándulásuk célpontjának az erdőt – mondta Kaulák Gergő, a NYÍRERDŐ Zrt. Fehérgyarmati Erdészetének megbízott igazgatója.

Forrás: NYÍRERDŐ Zrt. Sajtóközlemény