Hírek

Erdész összefogás a koraszülöttekért

„Zöld szív” elnevezéssel szervezett az ÉSZAKERDŐ Zrt. jótékonysági fotókiállítást. A tárlaton a társaság dolgozói által készített képeket állították ki a Miskolc Plazában. A fotók eladásából származó összeget a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház munkáját támogató Segíts Élni Alapítvány kapja, amely a koraszülött gyermekeket segíti. A képek január 10-ig vásárolhatók meg.

A kiállítás megnyitóján Sárhegyi Zoltán, az ÉSZAKERDŐ Zrt. Felügyelő Bizottságának elnöke azt mondta: az erdész minden nap templomba megy, az erdő templomába, ahol olyan dolgokkal találkozik, amiket csak a hozzáértő, nyitott szívű ember láthat meg. A pillanat, amit az erdész munkája képvisel, része az örökkévalóságnak. Az örökkévalóságnak egy felemelő pillanata a gyermek születése. Akik abban segítenek, hogy egészséges gyerekek jöjjenek világra, ugyanolyan istenáldotta tevékenységet folytatnak, mint az erdészek.

A fotókat készítők nem hivatásos fotósok, hanem erdészek, akik rajongásig szeretik munkájukat, és munkahelyüket, az erdőt. Az erdővel ápolt, különleges viszonyuk minden kiállított képen tetten érhető, fogalmazott  Bózsó Gyula, az ÉSZAKERDŐ Zrt. műszaki osztályvezetője.

A Segíts Élni Alapítványt 24 éve 7 édesanya hozta létre, hogy a koraszülötteknek segíthessenek. 15 éve foglalkoznak koraszülöttek mentésével és szállításával. A befolyt összegekből speciális eszközöket, műszereket és olyan kiegészítőket vásárolnak, melyekkel kényelmesebbé, komfortosabbá tehetik a babák mindennapjait ellátásuk során – ismertette Afonyiné Kaló Tünde, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház főnővére.

 

Forrás: A Mi Erdőnk/magyarmezogazdasag.hu