Hírek

Szent Márton napi lakoma után kiránduljon egy jót az EGERERDŐ-nél!

Napsütésre is számíthatunk a hétvégén, bár a novemberi időjárásban néhányan csak vágyakozva néznek ki a fűtött szobákból. Ezen a Szent Márton-napi libalakomákkal terhelt hétvégén bizonyára jól fog esni egy erdei séta!

Az erdészeti és turistaútjaink járhatók mind a Mátrában és a Bükkben, de sáros, csúszós útviszonyokra számítsanak. Szilvásváradon a Gloriette-tisztásról az Istállós-kői-barlanghoz vezető kiépített nyomvonal, turistaút sérült, saját felelősségre járható. A Szalajka-forrás környékén még folyamatos a munkavégzés, mert a fokozottan védett természetvédelmi területen csak kézi erővel tudjuk a kidőlt fák ágaitól megtisztítani az utat. A Szilvásváradi Állami Erdei Vasút jegypénztárában érdeklődjenek az aktuális járhatósági viszonyokról.

A Szabadtéri Erdei Múzeum felújítása szépen halad, elkészült a Király-féle csúszda, de a munkák befejezéséig csak az interaktív rész látogatható.

Novemberben elkezdődtek a hajtó- és terelővadászatok az egész országban. A mi területünkön hétvégére ezzel kapcsolatban nincs élő korlátozás. Az egyéni vadászatok miatt viszont kérjük az erdőlátogatókat, hogy az erdei tartózkodásukat lehetőség szerint 9 – 15 óra közé időzítsék. Az ország területén a vadászatok miatti korlátozásokról a www.mtsz.org honlapon tájékozódhatnak.

Kisvasútjaink közül már csak a szilvásváradi közlekedik szabad- és munkaszüneti napokon, a honlapunkon szereplő menetrend szerint.

Ezúton szeretnénk a figyelmüket felhívni, hogy a decemberi Mikulásjáratokra Szilvásváradon, Felsőtárkányban és Gyöngyösön a foglalás elkezdődött, hétköznapokon 8.00 és 14.00 óra között a plakáton megadott elérhetőségeken biztosíthatják helyüket a Nagyszakállúval való találkozásra.

Kellemes erdei élményeket kívánunk!

EGERERDŐ Zrt.

Forrás: EGERERDŐ Zrt. közlemény