Hírek

Újra járhatóak a turistautak az EGERERDŐ-nél

Hóval, faggyal, viharos széllel beköszöntött a november. A magasabb csúcsokon már a hét elején havazott, azonban az igazi tél még várat magára, így érdemes a hétvégén is kilátogatni a szabadba.

Az erdészeti és turistaútjaink járhatók mind a Mátrában és a Bükkben. Sajnos a hétvégi viharos szél több helyen – főleg a tavaszi hókárban megsérült gyökérzetű állományokban – újabb fákat borított ki, de a héten a turistautak felszabadítása megtörtént!

Szilvásváradon a Gloriette-tisztásról az Istállós-kői-barlanghoz vezető kiépített nyomvonal, turistaút sérült, saját felelősségre járható. A Szalajka-forrás környéke fokozottan védett természetvédelmi terület, csak kézi erővel tisztítható meg a kidőlt fák ágaitól, mely munka folyamatos.

Az Istállós-kői-barlang megközelítése a régi nyomvonalon balesetveszélyes. Folyamatban van egy új, biztonságosabb nyomvonal kialakítása. A Szilvásváradi Állami Erdei Vasút jegypénztárában érdeklődjenek az aktuális járhatósági viszonyokról.

A Szabadtéri Erdei Múzeum felújítása szépen halad, az interaktív rész látogatható.

Novemberben elkezdődtek a hajtó- és terelővadászatok az egész országban. A mi területünkön hétvégére ezzel kapcsolatban nincs élő korlátozás. Az egyéni vadászatok miatt viszont kérjük az erdőlátogatókat, hogy az erdei tartózkodásukat lehetőség szerint 9 – 15 óra közé időzítsék. Az ország területén a vadászatok miatti korlátozásokról a www.mtsz.org honlapon tájékozódhatnak.

Kisvasútjaink közül már csak a szilvásváradi működik a honlapunkon szereplő menetrend szerint.

Szabadtéri programajánló:

November 3. és 5. között rendezik meg az Eger Rallyt, mely sok embert vonz az erdőben futó utak környezetébe. Mindenki vigyázzon testi épségére!

November 4-5-én Eger Nagydíj az Egri Spartacus Tájékozódási Futó Sportegyesület szervezésében.

November 5-én Őszbúcsúztató forgatag Sirokban, a tájház udvarán és a csűrben, melyet az EGERERDŐ Zrt. is támogat.

Kellemes erdei élményeket, sok napsütést kíván az EGERERDŐ Zrt!

Forrás: EGERERDŐ Zrt. közlemény