Hírek

Teherautónyi szemetet szedtek össze az önkéntesek

Tucatnál is több önkéntes segített tisztábbá tenni a lillafüredi erdei vasút menti területet április utolsó szombatján. A két állomás közti területről felszedett és bezsákolt hulladékot végül teherautóval kellett elszállítani.

A tavalyi, hagyományteremtő program után ismét önkéntes szemétszedési akciót hirdetett az ÉSZAKERDŐ Zrt. a társaság által üzemeltetett Lillafüredi Állami Erdei Vasút környezetének megtisztítására. Az elmúlt évben a Garadna és Lillafüred közötti szakaszon dolgoztak az önkéntesek, most pedig – tovább haladva Miskolc felé – Lillafüred és Miskolc-Dorottya utca állomás között szedték össze a pálya környezetében fellelhető hulladékot.

A rendkívüli időjárási helyzet miatt a tervezettnél egy héttel később, április utolsó szombatján lebonyolított akcióhoz több, mint egy tucatnyian csatlakoztak. Az egész napos munka során nagyon sok szemét került elő: flakonok, zacskók, ruhaneműk és a megyeszékhely közelében még építési törmelék is. A hulladékot zsákokba rakták, majd a LÁEV kőszállító teherkocsijával szállították el. Az önkéntesek nagyon sokat dolgoztak környezetünk megtisztításán, munkájukat ezúton is köszönjük – közölte a társaság.

Forrás: ÉSZAKERDŐ Zrt.