Hírek

Már bármikor kezdődhet a hóvirágünnep

Már mindenfelé látni hóvirágokat, de az Alcsúti Arborétumban majd csak a tömeges virágzáskor hirdetik ki a hóvirágünnep kezdetét. Ez most már bármikor esedékes lehet, árdemes figyelni a híreket!

A Vértes lábánál elterülő Alcsúti Arborétumban minden évben ünnep a hóvirágnyílás.

Honlapjukon egyelőre csak annyi információ olvasható, hogy februártól ez már bármikor várható; a Facebook-oldalukon pedig azt ígérik, hogy hamarosan részletes információval szolgálnak.

Az enyhe időben már mindenfelé látni hóvirágokat, és bár február második dekádjától visszahűlésre van kilátás, ez aligha fogja már komolyan késleltetni a kis fehér virágok tömeges nyílását.

Az arborétum egyébként a hóvirágünneptől függetlenül látogatható jelenleg is, bár egyelőre csak csütörtöktől vasárnapig, 10 és 16 óra között. Majd a hóvirágünnep meghirdetésével nyitnak ki minden nap, és utána márciustól egészen szeptember végéig ez így is marad.

Hét hóvirágfaj 24 fajtája található meg a közel negyvenhektáros területen, tehát garantált a hosszú ideig tartó virágözön, de aki tavasszal odalátogat, annak érdemes megcsodálnia a többi, ilyenkor nyíló virágot is: a bogláros szellőrózsát, az odvas keltikét, a pettyegetett tüdőfűt, a szártalan kankalint, a salátaboglárkát, a hunyorokat, az ibolyákat és a májvirágot is.

Nyáron pedig majd a szentjánosbogár-rajzás lesz a fő attrakció, de arra még tényleg sokat kell várni. Egyelőre hóvirágügyben figyelje az aktuális híreket, aki nem szeretne lemaradni!

 

Forrás: magyarmezogazdasag.hu