Hírek

Patkányok riaszthatják el a népszerű üdülőhelyekről a turistákat

Patkányok ezrei lepték el Queensland népszerű halászfalvait. Az ausztrál államban hónapok óta küzdenek az elszaporodott patkányokkal és egerekkel - számolt be róla csütörtökön a BBC News.

A rágcsálópopuláció növekedése arra késztette a patkányokat, hogy táplálék után kutatva vándoroljanak a partvidék irányába. A helyi médiajelentések szerint sok példány út közben elhullik.

Illusztráció

Normantont és a szomszédos Karumbát is ellepték a patkányok, és a helyi lakosság attól tart, hogy ez ártani fog az idegenforgalomnak, mivel a környéket – amely a horgászok és madármegfigyelők paradicsomának számít – sokan keresik fel.

Egy közösségi médiára feltöltött videó tanúsága szerint a vízen rengeteg patkány teteme sodródik, amelyeket legyek és férgek lepnek el, egy másik felvétel pedig azt mutatja, hogy a patkányok nagy számban úsznak a folyóban.

A szakértők szerint a patkánypopuláció rendkívüli megnövekedését a szaporodásuk számára kedvező nedves időjárás és a bőséges termés okozta. Mivel Queenslandben várhatóan továbbra is marad a nedves időjárás, sokan úgy vélik, hogy a legrosszabb még hátra van.

Queensland és Új-Dél-Wales egyes részein évek óta küzdenek a rágcsálóinvázióval.

Forrás: MTI