Hírek

Állami elismeréseket kaptak az ÉSZAKERDŐ nyugalmazott munkatársai

Az államalapítás és az államalapító Szent István ünnepe alkalmából hétfőn, Budapesten rendezett ünnepséget az Agrárminisztérium. Ebből az alkalomból elismeréseket adott át Dr. Nagy István agrárminiszter.

Az Életfa Emlékplakett Arany fokozatát kapta Czók József, az ÉSZAKERDŐ Zrt. Hegyközi Erdészeti Igazgatóságának nyugalmazott kerületvezető erdésze a Csatarét, Órita és Égerbokor elnevezésű erdőterületek végvágásainak és felújításainak irányításáért, terméketlen, kopár területek beerdősítésében végzett munkájáért. Ugyanilyen kitüntetést vehetett át Mitró János, az erdőgazdaság nyugalmazott fahasználati előadója, az elhanyagolt középkorú sarjeredetű erdőállományok átalakításában, a legeltetett erdei tisztások beerdősítésében ellátott munkájáért.

Az Életfa Emlékplakett Bronz fokozatát érdemelte ki Kovács Barna, a Hernádvölgyi Erdészeti Igazgatóság nyugalmazott kerületvezető erdésze, négy évtizeden keresztül a Cserehát erdőgazdálkodásában végzett elhivatott tevékenységéért, életútja elismeréseként.

A tavaszi pandémiás helyzet miatt Dr. Nagy István most adta át a március 15-e
alkalmából odaítélt elismeréseket is. Az Életfa Emlékplakett Ezüst fokozatát
kapta meg Krójer Antal, a Bánhorváti Erdészeti Igazgatóság nyugalmazott műszaki vezetője, a természetközeli erdőgazdálkodást szolgáló erdőművelési-fahasználati irányelvek és technológiák alkalmazása, fejlesztése terén végzett kiváló munkájáért.

Az ÉSZAKERDŐ Zrt. minden munkatársa nevében gratulálunk az elismerésekhez.

Forrás: ÉSZAKERDŐ Zrt. Sajtóközlemény