Hírek

Légi távérzékelés a Mecsekben

A Mecsekerdő Zrt. horvát-magyar projektjének keretében 2017 októberétől komplex légi távérzékelési felméréseket végez a határ két oldalán.

A Baranya Megyei Önkormányzat és a Horvát Állami Erdőgazdaság Eszéki Erdészete együttműködésében az erdőgazdálkodási és természetvédelmi célú vizsgálatok hátterét multispektrális, hiperspektrális és LIDAR szenzorok által gyűjtött adatok szolgáltatják.

Bár a két országban eltérő feldolgozási és képalkotási módszerekkel vizsgálják az összesen 248 négyzetkilométeres erdőterület inváziós fajok általi fertőzöttségét és egészségi állapotát,

az eredmények hatékonysága tanulságul szolgál a régió erdőgazdálkodási, természetvédelmi és faipari szervezetei számára.

Az eredményeket tanulmányban és workshopon mutatják majd be, így az érdeklődők átfogó képet kaphatnak a napjainkban zajló repülőgépes és UAV felmérések módszertani, technikai és személyi hátteréről, valamint a távérzékeléssel szerzett adatok kiértékelési trendjeiről. (Restoring Ecological Diversity of Forests with Airborne Imaging Technologies | HUHR/1601/2.2.1/0004)

Forrás: Mecsekerdő Zrt.