Hírek

Kényelmes menedék a Zengő-nyeregben

A Mecsek legmagasabb pontjától keletre található esőbeálló az 1970-es évek vége óta kedvelt pihenőhelye a természetjáróknak. A „Viki pihenő” állapota olyan mértékben leromlott, hogy már balesetveszélyessé vált, így a Mecsekerdő Zrt. Pécsváradi Erdészete tavaly év végén saját forrásból újjávarázsolta a kis házikót és annak környezetét.

A Mecsek legmagasabb pontjától keletre található esőbeálló a Kelet-Mecsek Tájvédelmi körzetben, az 1970-es évek vége óta szolgálja a megpihenni vágyó, menedéket kereső természetjárókat. A „Viki pihenő” állapota olyan mértékben leromlott, hogy már balesetveszélyessé vált, így a Mecsekerdő Zrt. Pécsváradi Erdészete tavaly év végén saját forrásból újjávarázsolta a kis házikót és annak környezetét.

A munkálatok során megújult az építmény kőfala, és teljesen új ácsolatú, az eredeti formát követő, kezelt fenyő tetőszerkezetet kapott.

Az egy oldalról nyitott házat és környezetét erős asztalok és padok teszik kényelmessé, emellett a kiépített tűzrakó helyet is körbe lehet ülni. Ha valaki szívesen alszik a természetben, az emelet alkalmas bivakolásra: akár 4-6 személy leterítheti hálózsákját a tető alatt.

A remek fekvésű pihenő jelzett turistautakon Pécsvárad és Püspökszentlászló irányából, vagy Hosszúhetény felől a kilátótól leereszkedve is megközelíthető.

Forrás: Mecsekerdő Zrt.