Hírek

Már nem elegendő a szimpátia, cselekednünk kell!

Az Ipoly Erdő Zrt. örömmel nyugtázta, hogy Katowicében megegyezés született a párizsi klímaegyezményben megfogalmazott célokról, miszerint 2030-ig jelentős mértékben csökkenteni kell a szén-dioxid-kibocsátást.

A Föld az otthonunk. Az elmúlt évtizedekben a technika rohamos fejlődése rávilágított arra, és sokakat meggyőzött arról, hogy a Földünket csak oszthatatlan egészként kezelhetjük.

Itt volt az ideje, hogy globálisan is gondolkodjunk, mert aki például Brazíliában erdőt irt, az tőlünk is elveszi az oxigént, aki pedig az Egyesült Államokban túl sok szén-dioxidot termel, hazánkban is növeli az üvegházhatást,

hangsúlyozza az állami erdészeti részvénytársaság közleménye.

Ne csak április 22-én, a Föld napján figyeljünk a természetre és erdeinkre, melyek jelentős szerepet töltenek be az üvegházhatású gázok mennyiségének csökkentésében. Minden nap tegyünk valamit a Földért. A szolidaritás hangoztatása, a szimpátia már nem elegendő. Nem elég úgy gondoskodnunk a gyermekeinkről, hogy bankszámlát nyitunk nekik, vagy kiválasztjuk nekik a legjobb iskolát. Olyan környezetet, élővilágot kell rájuk hagyni, amiben jó lesz és lehet élni.

Mindez csak rajtunk múlik, hiszen a Föld képes az öngyógyulásra, ha hagyjuk. A Katowicében született megállapodás remélhetően mindenki számára egyértelmű célokat fektetett le és azokat mindenki a magáénak érzi. Az Ipoly Erdő Zrt. munkatársai mindent megtesznek a jövőben is azért, hogy a kezelésükben lévő erdők gyarapodjanak és alkalmazkodni tudjanak a jelenlegi változásokhoz.

Forrás: Ipoly Erdő Zrt.