Hírek

Még több izgalom a soponyai Ökoturisztikai Központban

Harmadszor rendezi meg a VADEX Mezőföldi Zrt. és az Országos Magyar Vadászkamarával a CACT Országos Vizsla Főversenyt Soponyán, az Ökoturisztikai Központ területén. Az október 12-13-i versenyt követő vasárnap pedig közönségnapra várják az érdeklődőket.

Vasárnap tartja idei trófeaszemléjét a VADEX Zrt., a Magyar Vadgazdálkodók Egyesületének szervezésében pedig Károlyi emlékkonferenciát rendeznek. Bemutatkozik a Gilice Erdészeti Erdei Iskola, lesz íjászat, agárbemutató és agárfuttatás. Az Ökocentrum Erdészeti és Vadászati múzeuma és nagyvadbemutató kertje is nyitva áll a nagyközönség előtt! 

Az előző kétnapos verseny ünnepélyes eredményhirdetése előtt a nagyközönség is láthatja a főverseny kollektív kutyás feladatait:

hogyan hozzák el a kutyák a dúvadat az akadályból és hogyan viselkednek a lőálláson.

A Főverseny történetét bemutató tárlat egész nap látható, ahogyan a „Vizsla, a mindentudó” gyermekrajz-pályázat alkotásaiból összeállított válogatás is.

A Károlyi emlékkonferencia a fejezetek a főnemesi családok mindennapjaiból konferenciasorozat része. Elismert szakemberek mutatják be a Károlyi családot, egyebek közt a levéltára alapján, és sok érdekes részletet tudhatnak meg a jelenlévők a család Fejér megyei szerepéről, a fehérvárcsurgói és a tótmegyeri kastélyukról.

Forrás: VADEX Zrt.