Hírek

Szakszerű gazdálkodással kell megőrizni hazánk vadállományát

A mai nap arról a hagyományról szól, amely egyidős a magyarsággal. A vadászat ugyanis kezdetektől fogva különös jelentőséggel bírt nemzetünk történetében - hangsúlyozta Zsigó Róbert, az Agrárminisztérium élelmiszerlánc felügyeletért felelős államtitkára a Szent Hubertus Vadász és Horgász napon tartott köszöntőjében.

A szaktárca államtitkára az immár huszonhatodik alkalommal megrendezett eseményen hangsúlyozta, hogy hazánk vadállományának fenntartása fontos feladatunk, amely csak szakszerű gazdálkodással őrizhető meg.

Ennek érdekében a szakemberek többek között a vadászható vadfajok mennyiségi és minőségi szabályozása mellett ellátják a védett fajok egyedeinek megőrzését, valamint az élőhelyek fejlesztését.

A Gemenci erdőről szólva Zsigó Róbert elmondta, hogy Európa utolsó és legnagyobb ártéri területe képes volt megőrizni valamit a természet ősi, háborítatlan jellegéből. A területen hazánkban honos vadfajok szinte kivétel nélkül megtalálhatók és számtalan védett, fokozottan védett állat és növény megóvásáért dolgoznak az itt élő szakemberek.

Az Érsekcsanádon megrendezett eseményen Kara Miklós, a Bács-Kiskun Megyei Vadászkamara elnöke kitüntetéseket adott át a vadászat és a vadgazdálkodás területén kiemelkedő teljesítményt nyújtó szakembereknek.

Forrás: AM Sajtóiroda