Hírek

Nem mindennapi koncert a Gemenci erdőben

Már megkezdődött Gemencen a világhírű gímbikák szerelmes koncertje, a szarvasbőgés. Akit érdekel ez a nem mindennapi előadás, augusztus 25. és szeptember 8. között személyesen is meghallgathatja. A Gemenc Zrt. szervezésében lovas fogattal és kisvasúttal is megközelíthetők azok az erdőrészletek, amelyek közelében jelentősebb bőgés várható.

A szürkületben kezdődő és késő este befejeződő események résztvevői szakvezetők segítségével lehetnek fültanúi ennek az érdekes jelenségnek. Akik pedig szeptember 1-jén vesznek részt az erdőgazdaság lovas fogatos túráján, további felejthetetlen élményekkel gazdagodhatnak, akkor ugyanis vacsorával és borkóstolóval egybekötött program várja a szarvasbőgést hallgató turistákat.

A túrákon való részvételt gyerekek részére általában nem ajánlja az erdőgazdaság, ezért szeptember 8-án külön a nekik szerveznek túrát az erdei vasút egyik megállójánál Lassiban.  A csendes hallgatózást hamar megunó kicsiket kézműves-foglalkozásokkal örvendeztetik meg.  

A gímszarvasbikák szerelmes hangjától zengő erdőt nemcsak a Gemenci Erdei Vasúttal lehet megközelíteni, hanem az erdőgazdaság lovas fogataival is. A fogatokon utazók is részt vesznek a Gímvallatás programon, majd 18 órakor indulnak el az erdőbe.

A program szervezői a lovas fogatokra csak az előzetesen bejelentkezőket fogadják.

SZARVASBŐGÉS-HALLGATÓ TÚRÁK ERDEI VASÚTTAL: AUG. 25.,  AUG. 31.,  SZEPT. 1.,  SZEPT. 7. és SZEPT. 8.

SZARVASBŐGÉS-HALLGATÓ TÚRÁK LOVAS FOGATTAL: AUG. 25.,  AUG. 31. és SZEPT. 1.

Szeptember 1-jén csak a borkóstolós vacsora résztvevői utazhatnak lovas fogattal. További részletekért kattintson ide.