Hírek

Kirándulás vagy kisvasutazás?

A nyár napos arcát mutatta felénk a héten és ez várhatóan folytatódik szombat, vasárnap is. Az erdei kirándulókat az utak mentén a mezei katáng lila virágai kísérik, de cickafark, ökörfarkkóró és szurokfű is színesíti a mélyzöld színre váltó erdőket. Hétvégén érdemes gyógynövénytúrát tartani, és a gyógyhatású növények szárított virágaiból, hajtásaiból bespájzolni a házipatikába.

Olasz-kapui megemlékezés

Sokan ismerik a Bükkben található Olasz-kaput, talán többen jártak is már ott, ahol kezdődik a bükkfennsíki töbrök csodálatos világa. Azt viszont kevesen tudják, hogy az elnevezés honnan származik.

Ez a sziklaátvágás, mellyel kapu nyílt a Bükk-fennsíkra, 18 olasz hadifogoly munkáját őrzi.

Erre a munkára azért volt szükség, hogy a szilvásváradi kisvasúti hálózat további fejlesztése létrejöhessen. Az olasz foglyok 100 évvel ezelőtti munkája előtt tisztelgett Dr. Jung László az EGERERDŐ Zrt. vezérigazgatója, közösen Pierluigi Simonettivel, az Olasz Nagykövetség nagykövet-helyettesével és Horváth László országgyűlési képviselő úrral egy ünnepi megemlékezésen. Ha a kirándulók közül valakit erre visz az útja, érdemes a felújított emléktábla előtt megállni.

Mindenkit várnak az ünnepi kisvasúti járatok

Szombaton, július 28-án Zenélő vonatok programmal várják a családokat Szilvásváradra, ahol újra pöfög Szilvi gőzös. A programon a Marching Jazz Band zenéje töri meg a Szalajka-völgy csendjét. A zenekar a nosztalgia járatokon is zenél, melyhez a helyszínen is lehet még csatlakozni, külön jegy megváltása után.

Jövő héten, augusztus 4-én pedig a Gajdos zenekar képviselői és népi játszóház vár mindenkit az EGERERDŐ Zrt. Kisvasúti napjára, Felsőtárkányba a Stimecz-házhoz. A kisvasutas rendezvény csatlakozik a Rétesnapok forgatagához, így a kettő együtt színes családi programot ajánl a jövő hétvégére is minden családnak!

Szeptemberi erdészeti nyílt napok

Újra megrendezik a már évek óta sok ezer gyermeket vonzó erdészeti nyílt napokat, két helyszínen. Érdemes naptárba írni a két dátumot: Eger, szeptember 4., Mátrafüred, szeptember 28.

Az EGERERDŐ Zrt. már fogadja a regisztrációkat a programra!

Forrás: EGERERDŐ Zrt. sajtóközlemény