Hírek

Bakancsot fel, irány az erdő a hétvégén!

Pünkösdnek jeles napján szép időre számíthatunk. Eddig a héten a kora nyári meleg kicsit hűvösebb időre váltott, de hétvégére újra napos időt jósolnak a meteorológusok. Az esőzéstől a turistautak sárosak, helyenként csúszósak, de bakancsban jól járhatók. A hajnalban indulók, a napfelkelte csodálatos képe mellett harmatra is számítsanak!

A hirtelen jött záporok, zivatarok nemcsak a pünkösdi rózsa hajladozó virágait viselték meg, hanem az akácról és a virágzó cserjékről is leverte a virágok egy részét.

Tavasz erdész szemmel

A tavaszi hónapokban elültetett csemeték megeredését a talaj alacsony nedvességtartalma jelentősen rontja. A napokban lehulló eső úgy kellett az erdőnek és a csemetéknek, mint egy falat kenyér, hiszen a csemeteültetés időszaka óta most esett először nagyobb mennyiségű csapadék. Sajnos a hegyvidéki erdőkben nincs lehetőség öntözésre, így csak a természetes vízutánpótlásra számíthatnak az erdészek.

Vadgazda mérnök hallgatók záró tanulmányúton voltak az EGERERDŐ Zrt.-nél

A héten a Soproni Egyetem vadgazdamérnök hallgatói jártak az erdőgazdaságnál. A siroki lőszergyár látogatása után a Parádfürdői Erdészet fogadta a diákokat. Itt a helyi vadgazdálkodás gyakorlatáról és az afrikai sertéspestis járványból eredő kihívásokról is értekeztek a szakemberek. A program a szilvásváradi pisztrángosban zárult.

Kisvasutak

A kisvasutak az ünnepi hétvégén is szeretettel várnak mindenkit, a járatok menetrend szerint közlekednek. Következő rendezvény a Gyereknap a Mátravasúton május 27-én, ahol erdei sportágválasztóval készülünk! Ismerkedjetek meg több erdei sporttal, hogy az erdő még több élményt adhasson számotokra! A program 14 éven aluliak számára díjmentes!

Forrás: EGERERDŐ Zrt. közszolgálati közlemény