Hírek

Gödöllőre került a vadászverseny kupája Sopronból

A Soproni Egyetem mérték össze szakmai tudásukat a felsőfokú intézmények hallgatói. Az egyéni és csapat versenyszámokból álló VII. Országos Felsőoktatási Vadászvetélkedő jó alkalmat teremtett arra is, hogy az egyetemek szorosabbra fűzzék kapcsolatukat.

A vetélkedő egyben emlékverseny is volt, a Soproni Egyetem tavaly elhunyt hallgatójára, Rakonczai Péterre emlékeztek, aki sokat tett azért, hogy a megmérettetésre a városban kerüljön sor. Az eredményhirdetésen megjelent és díjat adott át Péter családja is. Az országos vadászvetélkedőt Pap László, a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. vezérigazgató-helyettese és Prof. Dr. Náhlik András, a Soproni Egyetem rektora nyitotta meg.

A versenyen 5 csapat mérte össze elméleti (pl.: szakmai- és vadászetikai teszt, vadászkutya és vadászkürtjel felismerés), és gyakorlati (pl.: lövészet, csapda-felállítás, vadászvendég kísérése) tudását, ügyességét. A gyakorlati feladatok pazar helyszíne volt a Göbös-major Ökoturisztikai Központ, ahol a Magyalosi Lőtér munkatársai nagy szakértelemmel vezették a lövészeti versenyszámokat. Másnap a Soproni Egyetemen és Botanikus Kertjében versenyeztek az indulók.

Az eseményt végigkísérték a Soproni Egyetem Vadászkürtösei Baráti Körének kürtszólamai.

A díjátató ünnepségen Ugron Ákos Gábor, a Földművelési Minisztérium helyettes államtitkára köszöntette a résztvevőket, a soproni rendezésről a versenyt életre hívó Gödöllői Vadászati Szakkollégium elnöke, Szakács Dóra szólt elismerő szavakat. A díjakat Prof. Dr. Bidló András dékán, a támogatók és az egyetem képviselői adták át.

A csapatversenyt a gödöllői Szent István Egyetem 1. csapata nyerte a Soproni Egyetem erdőmérnök csapata, valamint a Soproni Egyetem vadgazda-mérnök csapata előtt.

 

Az egyéni megmérettetésben Kiss Tamás bizonyult a legjobbnak, a második helyen Vajnai Zoltán, a harmadikon Papp László végzett., valamennyien a SZIE 1. csapatából.

 

A Rakonczai Péter Emlékdíjat a gyakorlati feladatokban legyőzhetetlen versenyző, Kiss Tamás vehette át. A Herman Ottó Szakkollégium Különdíját pedig a növénytani felismerésben és a szakmai elméleti tesztben legjobban szerepelt versenyző, Skripek Sándor (Soproni Egyetem erdőmérnök-hallgató) kapta.

 

A versenyt támogatta a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt., a Szombathelyi Erdészeti Zrt., a Zalaerdő Zrt., a Nébih, az Ember az Erdőért Alapítvány, a Hunttrophy vadászati oldal, a Soproni Polgári Lövész Egyesület, Ziegner Jagd vadászbolt és a Herman Ottó Szakkollégium.

 

Forrás: magyarmezogazdasag.hu/Soproni Egyetem