Hírek

Virágzik a som, rügyeznek az erdei fák

Április második hétvégéje igazi meleg idővel várja a kirándulókat, hiszen akár 20 fok közelébe is emelkedhet a hőmérő higanyszála. A húsos som apró virága újra szépen sárgállik a hegyoldalon. A szorgos méhek a füzek barkáiról már gyűjtik a virágport. Az erdei fák, bokrok rügyei megduzzadva várják a meleg napokat, hogy leveleiket kibontva újra beindulhasson a fotoszintézis folyamata.

Az erdei vándorok egyre több virágra, madárdalra és egyre szárazabb turistaútra számíthatnak a hétvégén.

Erdész szemmel – Indul a tavasz

Az EGERERDŐ Zrt. erdeiben a tavasz beköszöntével elindultak az erdőművelési munkák. Az erdőművelés során a fiatal erdők kerülnek a középpontba, ezek ültetése, ápolása, kárban elpusztult csemeték pótlása (például, ami téli vadrágás során károsodott). Ehhez a fontos szakmai feladathoz megérkeztek az első csemete szállítmányok. A mátrai fenyőpusztulás területein is hamarosan folytatódik a csemete ültetése, hogy változatos fafajú lombos erdő növekedjen a fenyő erdők helyén, ami jobban viseli a klímaváltozás hatásait. Emellett az enyhe tél miatt átütemezett fakitermelések még mindig folyamatban vannak és az erdei utak mentén kígyóznak a sarangok.

Galyatetőn veszélyes fák kivágása miatt a kilátó és a Turistacentrum környezetében lévő erdő lezárásra került április 3-tól. A munkavégzés vasárnap szünetel, ekkor látogatható lesz a kilátó, majd hétfőn újra indul a fakitermelés és a korlátozás! A munka előreláthatólag jövő vasárnapig befejeződik. A korlátozás ideje alatt javasolt kerülőutat a térkép mutatja.

Megértésüket ez úton is köszönjük!

Újra Hungexpo – Construma 2018

EGERERDŐ Zrt. Mátraparkett egysége Télűző akcióval várja a Construma kiállítás látogatóit, a G pavilon 304-es standján. építkezők, felújítók már a helyszínen kiválaszthatják lakásuk új faburkolatát és több ezer forintot spórolhatnak az akció keretében. A választást segíti, hogy a Mátraparkett teljes termékpalettája megtekinthető a standon, így a Wallwood 3D új termék is! Használja bátran fantáziáját és tervezze újra lakását a Mátraparkett termékeivel.

Vércsapa verseny – Szilvásvárad

Az EGERERDŐ Zrt. támogatásával Szilvásváradon egy különleges verseny kerül megrendezésre, ami nemcsak a vadászat szerelmeseinek, hanem a kutyabarátoknak is érdekes programnak ígérkezik. A Szalajka-völgyben, II. Szalajka-kupa néven, CACT vércsapa versenyt rendeznek 2018. április 8-án, ahol vadászebek mérik össze szaglásukat, nyomkeresési rátermettségüket.

Kisvasútjaink menetrend szerint közlekednek, amire hívjuk és várjuk Önöket!

Napsütéses hétvégét kíván az EGERERDŐ Zrt.

Forrás: EGERERDŐ Zrt. közszolgálati közlemény