Hírek

Esős, virágos húsvéti hétvége

Tavasz van, minden szeszélyével együtt. A Bükk és a Mátra északi lejtőin megmaradt hófoltok még a télről regélnek, közben a saját bőrünkön érezzük a felhők mögül előbújó nap melegét. A fagyos talaj helyett sárban tapicskolhat az erdő vándora.

Sőt, ha a meteorológus előrejelzését nézzük, a hétvégén még esőre is számíthatunk. Ennek ellenére az erdő ilyenkor is szép, ébred a természet és a napsütötte tölgyes erdők alatt már kibújtak a tavasz első virágai.

A természetjárók sárra, bolondos, változatos időre számíthatnak a hétvégén!

Erdész szemmel – korlátozás fakitermelés miatt

Az enyhe tél igen megnehezítette a fakitermelési feladatok elvégzését, amelyeket az erdő talaja és a csemeték védelmének érdekében át kellett ütemezni. Az erdőben tovább folynak a munkák és az erdei utakon is folyamatos teherforgalomra lehet számítani a faanyag szállítása miatt.

Fakitermelés miatt 2018. április 3-tól a turistaforgalom elől lezárásra kerül a Galyatető Turistacentrum és kilátó közötti parkerdő. A korlátozás az országos kék túra egy szakaszát is érinti, a javasolt kerülő út a mellékelt térképen sárga vonallal van jelölve. A lezárás várhatóan két hetet vesz igénybe.

Húsvét – Nyuszivonat

A nép életében a tavasz beköszöntéhez, az élet megújulásához különböző ünnepek fűződnek. A magyarság tavaszi nap-éj egyenlőséghez kötődő ősi rítusait, a kereszténység megszilárdítása után a húsvéti ünnepkör váltotta fel, mely keretében a keresztény egyház Jézus keresztre feszítésére és harmadnapi feltámadására emlékezik.

Jeles napjainkat a fogyasztói társadalom kialakulásával sokan teljesen más formában élik meg, mint korábban. A vallási ünnepek átalakultak – főleg a vallásukat nem gyakorlók körében – ajándékozási ünneppé, melynek jó példája a piros tojás mellé elvárt locsolópénz.

A családok szívesen kimozdulnak otthonról, hiszen jobbnál jobb programok várják őket az ország számos pontján.

Az EGERERDŐ Zrt. Nyuszivonata három helyszínen (Gyöngyös, Felsőtárkány, Szilvásvárad) különböző foglalkozásokkal, tojáskereséssel, pihe-puha nyuszikkal és kutyusokkal várja a gyerkőcöket és szüleiket!

Sok locsolkodót és kellemes húsvéti ünnepeket kíván az EGERERDŐ Zrt.

Forrás: EGERERDŐ Zrt. közszolgálati közlemény