Hírek

Szilvásváradon már jár a kisvasút, a Mátrában még tart a karbantartás

Az alvó természetet újra hópaplan borítja. A Bükkben és Mátrában a hó vastagsága már elérheti az 50 cm-t. Az éjszakák kicsit hűvösek, de a nappali 5-6 fokra történő felmelegedés miatt folyamatos olvadásra lehet számítani. Érdemes azonban útnak indulni, akár szabadtéri, akár beltéri programot választunk a hétvégére.

Az alvó természetet újra hópaplan borítja. A Bükkben és Mátrában a hó vastagsága már elérheti az 50 cm-t. Az időjósok a maihoz hasonló időt jósolnak a hétvégére is. Az éjszakák kicsit hűvösek, de a nappali 5-6 fokra történő felmelegedés miatt folyamatos olvadásra lehet számítani. A hétvégi természetjárásuk során erre mindenképp készüljenek fel és a csúszós talajviszonyok miatt fokozott óvatossággal közlekedjenek a turistautakon!

Programajánló – FeHoVa 2018

A hétvégén vadászok és horgászok ezrei utaznak fel Budapestre, hogy meglátogassák a csütörtökön megnyílt FeHoVa kiállítást. Természetesen az EGERERDŐ Zrt., mint vadászati szolgáltató is kiállít a rendezvényen, közösen a 22 állami erdőgazdasággal. Az erdőgazdaság standjánál már az első napon sokan érdeklődtek a mátrai és bükki vadászati lehetőségek felől. De voltak, akik csak a látvány miatt, egy fénykép erejéig álltak meg, hiszen standunkat Valaczkai Erzsébet festőművész csodás képeivel és Papp Szilárd preparátor élethű munkáival díszítettük. Vasárnapig tart a kiállítás, mindenkit szeretettel vár az EGERERDŐ Zrt.!

Vadászati korlátozások

Véget ért a társas vadászatok fő szezonja. Már csak egyéni vadászatokra lehet számítani. A még rövid nappalok miatt viszont kérjük, hogy az erdőlátogatást 9 és 15 óra közé tervezzék!

Vasúti közlekedés – tavaszi karbantartás

A Szilvásváradi Állami Erdei Vasút menetrend szerint közlekedik a csodálatos fehér köntösben lévő Szalajka-völgyben. Érdemes hát fölkeresni egy kisvonatozással összekötve.

A hét közepén beharangozott, a Szalajka-völgyből induló zöld kereszt turistautat érintő munkálatok befejeződtek.

A Mátravasút mátrafüredi vonalon és a Felsőtárkányi Állami Erdei Vasúton szokásos karbantartási munka még tart. A menetrend szerinti közlekedés ezen a két vonalon márciusban kezdődik.

A Mátravasút Szalajka-ház vonalán kormányzati forrásból megvalósuló fejlesztés miatt egész évben nem közlekednek szerelvényeink.

Szép havas hétvégét, balesetmentes túrázást kíván az EGERERDŐ Zrt.

Forrás: EGERERDŐ Zrt. közszolgálati közlemény