Hírek

Állatok Világnapja a Budakeszi Vadasparkban

Az Állatok Világnapjához kapcsolódva a Budakeszi Vadaspark szeptember 30-án, szombaton, egész napos interaktív programdömpinggel várja az állatok szerelmeseit: lesz Állatijó Bemutató, kisállat tréning és madárgyűrűzés, sőt kutyák örökbefogadására is lehetőség nyílik. A programok a belépőjegy árán felül ingyenesen látogathatók!

Az állatok védőszentje, Assisi Szent Ferenc emlékére 1931 óta minden esztendőben október 4-én megrendezett Állatok Világnapja egész évre azt üzeni, hogy éljünk harmóniában a minket körülvevő élőlényekkel és a természettel. A Budakeszi Vadaspark a játszva tanítás és az állatokhoz fűződő kötelék erősítésének szellemében is különleges programokkal készül a jeles napra.

A szeptember 30-i Állatijó Bemutató során például madarakkal lehet majd testközelből ismerkedni, a kisállat tréningeken különleges élmények várják az érdeklődőket, hovatovább a szemfüles látogatók madárgyűrűzést is láthatnak. A nyomozó kedvű felfedezők állati nyomok után kutathatnak, de lehetőség lesz agancsokat is tapintani, a Pangea Egyesület pedig különféle tematikus természetismereti játékokkal készül.

Miként az előző években, a Pilis-Budai Kutyamentők Közhasznú Egyesülete jóvoltából idén is lehetőség nyílik behatóbban megismerkedni az elveszett, talált és kóbor kutyákkal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókkal (pl. állatvédelem, ivartalanítás, kutyaválasztás), de a kalandvágyóbbak számára természetesen lesz lehetőség helybeni örökbefogadásra is.

Részletes program:

10:00-16:00 Kisállat tréningek

10:00-16:00 Pilis Budai Kutyamentők Közhasznú Egyesület

10:00-16:00 Interaktív madárgyűrűzés

10:00-16:00 Állati nyomok – játékos foglalkozás

10:00-16:00 Állatijó Bemutató: madarak

10:00-16:00 Pangea Egyesület természetismereti játékai

Forrás: Budakeszi Vadaspark