Hírek

Idén is páratlan finomságok születtek a vadfőzőversenyen

Nagy sikerrel, rengeteg látogató érdeklődése mellett zajlott le a 8. Vadgazdálkodási és Vadgasztronómiai Nap, amelyet a XI. Kaposvári Állattenyésztési Napok keretében rendeztek meg.

A Somogy Megyei Vadászegylet Tökös Ötös csapata nyerte a Kaposváron megrendezett 8. Vadgazdálkodási és Vadgasztronómiai Nap első díját, míg az Abszolút Győztes a külön kategóriában induló Somogy Megyei Vadászhölgyek Klubja lett.

Az eseményen a versenyzők 5 kilogramm szarvashúst kaptak a szervezőktől, valamint biztosították részükre az egyenlő feltételeket is – így kaptak bográcsot, asztalt, és egyéb alapeszközöket – mondta el lapunknak Kemenszky Péter. Az OMVK Somogy Megyei Szervezetének titkára hozzátette: a mára országos ismertségre szert tett rendezvény célja az is, hogy a vadászatot a gasztronómia felől közelítsék a laikus nagyközönséghez.

„A vadhús elérhető árú, beszerezhető biotermék, amelynek fogyasztása egészséges, ráadásul a vadgasztronómia számos lehetőséget biztosít az ételek elkészítésére. A versenyzők is maguk döntik el, hogy a megmérettetésre kapott öt kiló szarvashúsból mit készítenek” – tette hozzá a szakember.

 

A rendezvény az évek alatt folyamatos fejlődést mutat, a legjobb csapatok húzzák maguk után a többit – mondta el az eseményt értékelve Kemény Dénes. A Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, aki egyben a főzőverseny zsűrijének elnöke is volt, hozzátette: a győztes csapat finomat főzött, szépen tálalt, és külön figyelmet fordított a köretre is, amely pluszpontot ért.

 

Forrás: magyarmezogazdasag.hu