Hírek

Olimpiai Ötpróba pontot ér a vadasparki terepfutóverseny

A Budakeszi Vadaspark szeptember 2-án (szombaton) megrendezendő terepfutóversenye bekerült az Olimpiai Ötpróba Program eseménysorozatába, így az egyes versenyeken a különböző távok teljesítéséért ajándékokra beváltható pontokat lehet gyűjteni. A versenyre online, kedvezményes árakon még augusztus 30. éjfélig lehet nevezni, a versenyzők ráadásul egyedi befutóérmet és vadasparki belépőt is kapnak majd.

A Budakeszi Vadasparkban és közvetlen környezetében lévő erdőterületek és turistautak szeptember első szombatján gyerekzsivajtól és futócipők dobogásától lesznek hangosak. A BBU Vadasparki Terepfutó Kupa különféle távjait és útvonalait a versenyszervezők (a Budakeszi Vadaspark, a Nagy Sportágválasztó, BBU Nonprofit Kft. és a Pilisi Parkerdő Zrt.) úgy alakították ki, hogy a legkisebbek is sikerélménnyel gazdagodjanak, de a rutinosabb sportolók, vagy a családosan indulók se maradjanak kihívás és sportolási lehetőség nélkül.

A BBU Vadasparki Terepfutó Kupa ráadásul bekerült az Olimpiai Ötpróba Program eseménysorozatába is, ahol az egyes versenyeken a különböző távok teljesítéséért pontok járnak, amik az egész program ideje alatt, egészen a 2020-as tokiói olimpiáig gyűjthetőek és ingyenes, garantált ADIDAS ajándékokra válthatóak.

A vadasparki futáson a 18 és 9 km-t teljesítők 4 és 2 Ötpróba pontot zsebelhetnek be. A pontok gyűjtéséhez egy gyors regisztráció szükséges a programsorozat weboldalán, vagy az adott versenyhelyszínen lévő Olimpiai Ötpróba kitelepülésen. A pontok a rendezvény után, az eredménylista alapján automatikusan jóváíródnak a regisztrált pontgyűjtőknek.

Nevezés a szeptember 2-i BBU Vadasparki Terepfutó Kupára: http://bbu.hu/

Regisztráció az Olimpiai Ötpróbára: https://www.olimpiaiotproba.hu/

A BBU Vadasparki Terepfutó Kupáról

A rajt-cél állomás a Budakeszi Vadaspark főbejárata lesz, a futamok az ünnepélyes megnyitó után, 10:05-kor kezdődnek. Minden távon és kategóriában érem és oklevél díjazásban részesülnek nemenként az 1-3. helyezettek, az egyes futamok abszolút 1. helyezett női és férfi versenyzői pedig gyönyörű serleggel mehetnek haza. A távok teljesítőit pedig kivétel nélkül egyedi befutóérem és a szeptember 2-3-ai hétvégén felhasználható ajándék vadasparki belépő várja a célban.

A versenyen 7 egyéni és 1 csoportos kategóriában lehet indulni:

  • Vadas Ovis (300 m)
  • Vadas Sulis (800 m)
  • Vadterepező (4km)
  • VadExtrémke (9km)
  • VadExtrém (18km)
  • Erdőkerülő túra 4km (14 év alatt)
  • Erdőkerülő túra 4km (14 év felett)
  • Vadas Családi kör (300 m)

A BBU Vadasparki Terepfutó Kupa részletes versenykiírását és a nevezéssel kapcsolatos legfontosabb információkat a verseny honlapján lehet megtekinteni.

A szervezők tehát online, kedvezményes árakon, augusztus 30. éjfélig várják a nevezéseket, de azok se csüggedjenek, akik valamiért kicsúsznának ebből a határidőből, mert a verseny napján 8:30-tól (és legkésőbb az adott futamok rajtjai előtt 30 perccel) lehetőség lesz helyszíni, személyes nevezésre is.

Forrás: Budakeszi Vadaspark