Hírek

Természetvédelmi tábor Zalaszabarban

Jó döntés volt a Földművelésügyi Minisztérium és a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. részéről az együttműködés kialakítása, és a Herman Ottó tábor támogatása – mondta V. Németh Zsolt a Herman Ottó tábor nyílt napján Zalaszabarban.

Országosan is egyedülálló táborozási lehetőséget biztosít a Holnapocska Alapítvány a Somogy, Vas és Zala megye gyermekotthonaiban élő, a természetvédelem terén kiválóan teljesítő diákoknak. Az idei Herman Ottó tábor is a Földművelésügyi Minisztérium, a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. és a Holnapocska Alapítvány közös szervezésében valósult meg.

V. Németh Zsolt Zalaszabarban elmondta: Magyarország a következő években 2800 milliárd forintot fordíthat környezet- és természetvédelemre, ami kiegészülve az agrárium zöldítésére fordítható forrásokkal eléri a 3400 milliárd forintot. A környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár hozzátette: ennek a forrásnak jelentős részét szemléletformálásra kell fordítani, hiszen nem elég az, ha hőszigeteljük a házakat, újabb környezetbarát közlekedési eszközöket állítunk forgalomba, hanem a lehető legfontosabb, hogy szemléletváltást érjünk el ezen a területen. Ezért fontosak ezek a kezdeményezések, mint a zalaszabari tábor.

A szemléletformálást nem lehet elég korán kezdeni, ezért az idei táborban is 2-6. osztályos diákok vesznek részt. A tábor az ismeretek átadása mellett rengeteg élményt, kalandot és mosolyt ad a gyerekeknek, ami a későbbiekre is motivációt biztosíthat számukra – mondta Mezőszentgyörgyi Dávid, a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

Közel egy éve működik együtt a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. és a Holnapocska tábor. Már a tavalyi évben is közösen szervezték szemléletformáló és ismeretterjesztő táborukat, de egy sétautat is közösen alakítottak ki a tábor területén, amelynek állomásain a Kis-Balaton élővilágával, a szelektív hulladékgyűjtéssel és a komposztálással is megismerkedhettek az érdeklődők.

Forrás: FM Sajtóiroda