Lapszemle

Egy fotós, egy kép, egy történet – Fellner Zoltán: Leánykák közt

Sorozatunkban a természetből ellesett ritka, avagy különös pillanatokra szeretnénk ráirányítani a figyelmet. A képhez természetesen mindig tartozik egy fotós, a párosukat pedig gyakran egy izgalmas történet köti össze.

„Régóta szerettem volna már leánykökörcsineket fotózni. Ismertem is több helyet, de sajnos sosem értem ki időben hozzájuk. Szerencsére idén márciusban mindez máshogy alakult. Sopronban tartózkodtam épp, és természetesen a fényképezőgép is velem volt. Így néhány évfolyamtársammal kiugrottunk szerencsét próbálni. Remek késő délután volt, ragyogó napsütésben keresgettem a megfelelő virágot. A domboldalon szinte arra kellett figyelni, hogy le ne tapossuk a növényeket. Lehet, hogy pont ez volt a baj: a bőség zavara. Az egyik sziklakiszögelés mentén aztán megláttam a lehetőséget; lehasaltam, kutattam a keresőben a megfelelő kompozícióért. Épp kicsit oldalról sütött a nap, ezzel szép, hangulatos melegséget adott a képnek. Ezek után elégedetten tértünk vissza a hűség városába.” 

 

Fellner Zoltán erdőmérnök hallgató, immár négy éve. A természet mindig is közel állt hozzá, amikor csak teheti, egyetemistaként is kint barangol a szabadban. Állatok, növények, tájképek; mind kedves fotótémái. A természetfotózás mellett a madarászattal is szívesen foglalkozik. Pápán és környékén nőtt fel, így a Bakony végeláthatatlan erdeje, és a Marcal-medence láprétjei is megdobogtatják a szívét. De a soproni táj magával ragadó hangulata ugyancsak rabul ejtette.