Lapszemle

Jubileumi képes album

Alapításának 150. évfordulója alkalmából páratlan könyvsorozatot indított útjára az Országos Erdészeti Egyesület. Az Erdők Nemzetközi Napja alkalmából jelent meg Oroszi Sándor erdőmérnök-történész szerkesztésében a magyar erdőgazdálkodás másfél évszázados történelmét átfogó, háromrészes képes albumsorozat első kötete.

Jubileumi képes albumSzázötven év az erdők életében nem nagy idő, az ember számára azonban öt egymást követő nemzedék elhivatott szakmai szolgálatának az időszaka. Nem véletlen, hogy az alapításának másfél évszázados jubileumát ünneplő Országos Erdészeti Egyesület egyebek között e mű kiadásával kíván emléket állítani a jeles évfordulónak.

A kiadványsorozat eddig nem publikált szakmai archív anyagok közzétételével mutatja be a magyar erdészet eseményekben, fordulópontokban, kiemelkedő személyiségekben gazdag fejlődését. A történeti áttekintés gazdag merítésű képanyagokon, illusztrációkon és rövid magyarázatokon keresztül nemcsak erdészeti szakmai kérdésekbe, hanem az egyes kötetek által feldolgozott történelmi korszakok hangulatába is betekintést enged. A korabeli erdészet vizsgálata a bemutatott időszakok gazdasági, sőt politikai viszonyainak is jó tükre.

Oroszi Sándor könyvsorozata az 1867-es kiegyezéstől a 20. századi rendszerváltásig hiánypótló értékkel dolgozza fel a magyar erdészet képes történetét, emellett hű képet fest az Országos Erdészeti Egyesület adott korban végzett tevékenységéről, az egyesületi tagságot alkotó erdész szakemberek mindennapjairól.

A sorozat második és harmadik kötete pedig a két világháború közötti, majd a második világégéstől a rendszerváltásig tartó időszakok bemutatására vállalkozik majd.

A képes album könyvsorozat rendkívül igényes művészeti szerkesztésben, minőségi kivitelezésben készül, matt fóliázott keménytáblás borítóval, cérnafűzött kötészettel, színes megjelenésben, 238×238 mm-es méretezéssel, csupán 1000 darabos példányszámban.

A Magyar erdőgazdálkodás képes története könyvsorozat frissen megjelent első kötete megrendelhető az Országos Erdészeti Egyesület Titkárságán (e-mail: titkarsag@oee.hu, telefon: +36 (1) 201- 6293) 5800 forintért. 

MerkenMerken