Lapszemle

Látogatórekord

A 20. Jubileumi Pápai Agrárexpó csaknem 130 kiállítóval, 2500 négyzetméternyi szabadtéri és 580 négyzetméternyi fedett kiállítótérrel, számos szakmai, családi és szórakoztató programmal várta a látogatókat május utolsó hétvégéjén.

Nagy volt az érdeklődés a szántóföldi gépbemutatónA pénteki szakmai nap szántóföldi gépbemutatóval indult, amelyen összesen 26 munkagépet, köztük talajművelő eszközöket, permetezőket, fűkaszákat és rendsodrókat tekinthettek meg munka közben az érdeklődők.

A kiállításon tenyészállat-bemutató és -bírálat is várta a szakmai közönséget. Bemutatkoztak a megye gépforgalmazói, élelmiszeripari vállalkozásai, borászatai és a térség vidékfejlesztési egyesületei is.

Szombaton vadásznapot, vasárnap horgásznapot tartottak. Emellett számos szórakoztató közönségprogram, oldtimer traktorbemutató, agrárgépshow, terepjáró- és robotrepülő- bemutató, lovas- és lovasíjász-, solymász- és vadászkutya- bemutató, helyi termékek vására, gasztrofalu, favágóverseny, valamint gyermekprogramok kínáltak kikapcsolódási lehetőséget. A három napon a jó időnek is köszönhetően több mint 12 ezren látogatták meg a rendezvényt, ami új rekordnak számít a vásár történetében.