Felvágottak helyett tegyünk a kenyérre hüvelyesekből készült kencéket. A fehérjében gazdag bab és a lencse kiválóan helyett esíti a húst, a csicseriborsó pedig pektintartalmának köszönhetően csökkenti az étkezések utáni gyors vércukorszintemelkedést, ezért a cukorbetegek számára kifejezetten előnyös. Ha hazaértünk, jól fog esni a zöldturmix, kicsit elegánsabban nevezve, a Green-Smoothie. Talán kicsit bizarrnak tűnik a gyümölcs-zöld növény házasításából születő sűrű, zöld ital, de érdemes kipróbálni, mert vitamindús és nagyon finom! A zöld levelek tele vannak oxigénnel dús klorofillel, és más, életfontosságú vitaminokkal, hatásuk a gyümölccsel együtt csodálatos.
Élményekkel és ízekkel teli szép kirándulásokat kívánok!
Halmos Monika
Fotó: Vass András
www.rozsakunyho.hu