Lapszemle

A fa dicsérete

A fa csodálatos anyag, ezerféle dolgra használja az ember.

Ékszerek
Ez a diófából készült gyűrű abban különbözik szintén fa alapanyagú társaitól, hogy egy különleges sárgaréz kopogtatóval díszíttették. A célközönség természetesen a babonás ékszerrajongók társasága.

Kerti bútorok
Manapság egyre divatosabb – és az igazat megvallva tartósabb és esztétikusabb is – fából készült kerti bútort venni. A kert melegséget sugárzó, természetes része is lehet egy gondosan megválasztott fa kerti bútor garnitúra. A megfelelő bútor kiválasztásakor érdemes figyelembe venni az egyéni igényeket, a kiegészítőket – párnák, ülőkék, kis asztalok – a bútorok tervezett igénybevételét, illetve funkcióját is, így a leginkább megfelelő kiegészítőket választhatjuk, melyek gondos ápolás mellett hosszú évekig megőrzik minőségüket és szépségüket.

Fajátékok
A 90’-es évek közepén nagy sikere volt jó áron megvásárolható, műanyag játékoknak, de mára már reneszánszukat élik a fajátékok. Hogy mivel is vehette fel a versenyt a napról napra fejlődő videojátékokkal és az olcsó, gyenge minőségű műanyag játékokkal? A fa játék jó választás, mert tartósabb, mint műanyag változatai, és elkészítéséhez nem használnak semmilyen kétes eredetű anyagot vagy vegyszert, nem tartalmaz fémet vagy fémszármazékot, ezáltal a legkisebb gyermekre nézve is ártalmatlan. A jó fajáték megfizethető, tartós, jó minőségű és könnyen tisztítható. Ma már több, kifejezetten fajátékok forgalmazására szakosodott boltban kereshetünk és találhatunk gyermekünk – vagy akár magunk – számára fajátékot.


Konyhai eszközök
A konyhában a fa jelenléte örök. Mindez köszönhető annak az elfogadott ténynek, hogy egy jól megválasztott, minőségi faáru évekig segítség lehet a vasárnapi ebéd elkészítésénél. A konyhában előforduló fa eszközök nagy része általában kemény bükkfából készül, ennek köszönhetik tartósságukat és formájuk megőrzését hosszú távon. A konyhában megjelenő fa melegséget, otthonosságot, kedvességet sugároz. Akár csak néhány rendhagyó eszköz vagy szokatlan tároló, egyszerűen csempészhet egy kis változatosságot a konyhánkba.
Fából készülhet a megszokott fakanálon, vágódeszkán és gyúródeszkán kívül kenyértartó, méztartó, mozsár, fűszertartó, grill olló, csipesz, húsfogó, salátás villa, tál, tálalóedény, tálca, szakácskönyvtartó, kéztörlőtartó… és a sor még folytatható, hiszen az elektromos készülékeken kívül szinte minden konyhai eszköz beszerezhető fából készült formában is.

Összeállította: Boldog Rebeka